Spotify vs Fizy

Selamlar herkese!
Bugün müzik uygulamaları hakkında konuşmak istedim.Günümüzde müzik dinlemeyen insan sayısı belki de yok denecek kadar az. Teknoloji de hali hazırda bu kadar gelişmişken,saatlik dizileri 1 sn bekleyip kesintisiz izleyebilecek birikime sahipken,3-4 dk lik şarkıları dinleyememek saçmalık olurdu. Hatta bu alan,dizi/film uygulamalarından daha bile gelişkin diyebiliriz. 

music tumblr ile ilgili görsel sonucu

Geçmişte belli sayıda müzik uygulaması kullandığım için,bu konuda bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Hazırsanız en popüler iki uygulamayı karşılaştırarak başlayalım!

SPOTIFY

spotify tumblr ile ilgili görsel sonucu


2 seneye yakındır kullanıyorum. İlk olarak ücretsiz deneme paketiniz geliyor,30 günlük deneme süresi. Bu sürede yine istediğiniz müzikleri dinleyebilir,indirebilirsiniz ancak araya sık sık reklam giriyor. Ücretsiz olduğundan dolayı😒 Ben henüz üye değilken deneme süresine girdiğimde başlangıçta bir ödeme bilgisi talep edilmemişti. Fakat arkadaşım bu ay içinde denediğinde deneme süresinde bile ön ödeme bilgileri istediler. Belki memnun kalmayacağım ve bilgilerimin kalmasını istemiyorum? Bunun dışında ücretsiz deneme süreniz bitince öğrenci,aile ya da bireysel paketleri seçebiliyorsunuz. Çok geniş bir müzik arşivi var. İlla ki bulamadığınız şarkılar çıkıyor fakat sunulan hizmet bunu unutturuyor. Telif vs zaten yok. Çevrimdışı dinleme özelliğiyle telefonunuza şarkılarınızı indirip,internetiniz yokken dinleyebilirsiniz. Çalma listeleri,podcast oluşturabilir,bunları dinleyebilirsiniz. Ayrıca dinlediğiniz müziklere benzer tarzlar öneriyor,çoğu keşfim buradan! Bence en tatlı özelliklerden biri,sene sonunda,o sene en çok kimi,hangi şarkıyı,ve kaç saat/gün/ay müzik dinlediğinizi yazıyor.

+Ücretsiz deneme
+Farklı ödeme planları
+Geniş bir müzik arşivi
+Estetik dizayn
-Ücretsiz deneme için ödeme bilgisi talep etme


Fizy
fizy ile ilgili görsel sonucu

Telefonumu değiştirdiğim dönemde,Turkcell'de paket eşliğinde çok uyguna geliyordu,3 aylık paket olarak satın almıştım. Öncelikle ses kalitesinin çok iyi olduğunu belirtmeliyim. Bir çok kişi bundan yakınsa da,ben öyle düşünmüyorum. Operatör olarak yalnızca Turkcell'de kullanılması bir dezavantaj fakat uygulamayı yapan şirket Turkcell so 🙇 Yerli bir program olmasından ötürü,Türkçe şarkı arşivi çok geniş. Buna tezat olarak ise,yabancı şarkıların azlığı. İngilizce şarkılar bile az bulunurken,diğer dilleri düşünün.. Fizy kullanırken ek internet gitmiyor,bu da çok güzel bir yönü. Nispeten paket fiyatları daha uygun. Çevrimdışı dinleme,liste yapma vs gibi bir çok özelliği var.

+Ek internet gerektirmiyor
+Uygun fiyatlar
+Ses kalitesi
-Yetersiz müzik arşivi

music tumblr ile ilgili görsel sonucu
Sonuç olarak,bu iki program arasından favorim Spotify. Bu biraz da beklentiyle alakalı bir şey,genelde benzer şarkılar dinliyorsanız,Türkçe şarkılar listenizde daha çoksa ve çok bir bütçe ayırmak istemiyorsanız Fizy gayet güzel bir seçenek. Fakat arşivinde ciddi anlamda bir yetersizlik söz konusu. Öğrenciyseniz üstelik,normal üyeliğin yarı fiyatını ödüyorsunuz.
 Spotify tüm kulvarlarda benim için daha önde,farklı türler,müzikler,diller keşfetmek istiyorsanız Spotify üyeliğiniz olmalı.

Yorumlar tamamen kişiseldir,dediğim gibi bu biraz da beklentiyle alakalı. Bu kadar şimdilik,hoşçakalın! 💘

*görseller internetten alıntıdır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fantastik Canavarlar Serisi

Kahkahalara Boğdururken Sorgulatan Dizi: Rick and Morty Replikleri

Hayatınızı Etkileyecek 10 Harry Potter Alıntısı