Fantastik Canavarlar Serisi

 Merhabalar!

Harry Potter'a olan sevgimi eğer önceki postlarımı da takip ediyorsanız biliyorsunuzdur. Muhtemelen 70 yaşında da aynı sevgiyi taşıyor olacağım, çocukluğumun serisi ve yeri her zaman çok özel. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2'den yaklaşık 5 yıl sonra ilk filmi çıkan Fantastik Canavarlar serisi, Potterhead'ler için güzel bir geriye dönüş oldu, özellikle jenerikte çalan Hedwig's Theme'i duyduğunuz anda ufak bir göz dolması da muhtemel elbette. Bugün iki filmi çıkan Fantastik Canavarlar serisini konuşacağız. (Spoiler olmayacak)


1) Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar?

Hikayemiz 1926 yılındaki hayvanbilimci ve büyücü (büyüzoolog) olan Newt Scamander'ın maceralarını anlatıyor. Newt, dünyanın farklı yerlerinden büyülü canavarları toplayarak, varlıklarını herkese kanıtlamıştır. Bir gün New York'a yaptığı bir ziyarette ufak bir karışıklık olur ve Newt'ün çantasındaki canavarlardan bazıları kaçar. Newt canavarları bulmalı ve büyücelere karşı olan başka savaşları da vermelidir.




Serinin ilk filmi 2016'da vizyona girdi. Ben sinemada izledim, 3D bir film, efektler muazzamdı. Film, Harry Potter evreninden farklı bir mekanda, New York'ta geçiyor. Bu bağlamda büyücülük dünyasının farklı yerlerdeki işleyişini görmek, hikaye inandırıcılığını çok arttırıyor. Newt, bir bakıma maceraperest, gezgin bir adam. Büyülü yaratıkları toplayan bir büyücü denilebilir. Yan karakter ve sevimli küçük yaratıklarla ilk filmi çok sevdim. Newt'e hayat veren Eddie Redmayne ise harika bir performans sergilemiş. Filmi bizler için daha da ilginç hale getiren olay ise: Dumbledore ve Grindelwald isimlerini sık sık duymamız! 

Serinin ikinci filmi ise 2018 senesinde vizyona girdi.


2) Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları

Serinin ikinci filminde; Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kongresi (MACUSA)'nin yakaladığı karanlık büyücü Gellert Grindelwald, kaçmayı başarmış ve kendine müritler bulmaya başlamıştır. Safkan ırk ile kafayı bozmuş olan Grindelwald'un planlarını bozmak isteyen Dumbledore, eski öğrencisi Newt Scamander'dan yardım ister. 




Evet, konusundan da anlayabileceğiniz üzere, hikaye ağırlıklı olarak Grindelwald üzerine kurgulanmış. Oyuncular cuk oturmuş, castta özellikle Jude Law ve Johnny Depp'i gördüğüm an çok sevindim. Eminim ki Harry Potter izleyenler ve özellikle de kitapları okuyanlar, Grindelwald-Dumbledore sürtüşmesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterlerdi, ben de sizdenim! Ve film, büyük oranda bunu veriyor ancak ağırlık hikaye sanırım gelecek filmde olacak. Filmde yer yer göreceğiniz sahneler sonucu duygulanabilir, sonra da gelip bu postun altına yorum yapabilirsiniz. 😭

Genel olarak iki filmden de oldukça tatmin oldum. Bu seriyi Harry Potter devam serisi olarak görmemelisiniz, bu beklentiyle filmi izleyen bir çok insan filmi beğenmedi. Hikaye ve oyuncular farklı, yalnızca aynı evren içinde bağlantılı birkaç karakter görüyoruz, bu da devam filmi yapmaya yetmiyor tabii ki, amaçları da bu değil. Ancak HP evreninde geçen bir seri izlemek isterseniz, o zaman beğenirsiniz bence filmi. Ayrıca fark ettiğim bir şey de, ikinci film ilk filmden her anlamda daha karanlıktı. Hem hikaye, hem atmosfer olarak. HP serisinde de benzer bir durum vardı hatırlarsanız, filmler git gide hem konu hem renk olarak koyulaşıyor gibiydi. Belki de bu yaklaşmakta olanın bir simgesi olarak kullanılıyor olabilir. Seride 5 film olacak ve üçüncü filmin 2021 Kasım'da çıkması bekleniyor. 

Sizler Fantastik Canavarlar serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

*görseller internetten alıntıdır.


























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kahkahalara Boğdururken Sorgulatan Dizi: Rick and Morty Replikleri

Hayatınızı Etkileyecek 10 Harry Potter Alıntısı