The 100-Dizi Yorumu

Selamlaarr!!!
Bugünkü post en mutlu hazırladıklarımdan biri... Çünkü caaaanım dizimin yorumunu yapacağım!
Hadi başlayalım!

the 100 tumblr ile ilgili görsel sonucu

Dünyada nükleer bir patlama gerçekleşmesi sonucu,yeryüzünde hayat bitmiştir,radyasyon her yere dağılmıştır. 12 gelişmiş ülkede kalan son insanlar Ark isimli bir uzay istasyonuna çıkmayı başarmışlardır. 97 sene içinde,yer yer oksijen,yiyecek vs sorunu yaşayan Ark,zaman içinde oksijen yetmezliğinden öleceklerini anlayınca bazılarını dünyaya geri göndermeyi düşünür,hem oksijen artacaktır hem de dünyanın yaşanılabilir olup olmadığı görülecektir. Bu gönderilecekler genel olarak 18'in altında olan ve basit bir suç ile idama çarptırılan gençlerdir. Bu gençler Ark Yönetimi tarafından bağışlanır,idam ettirilmezler fakat bunun yerine dünyaya gönderilirler.

the 100 we are back ile ilgili görsel sonucu

Cw yapımı bir dizi. Genel olarak CW dizilerine 'ergen dizisi bunlar yeaaa' yapanlar,umarım The 100 izledikten sonra bu dediklerini unuturlar. CW bence gayet kaliteli bir kanal.

Dizi her şeyiyle çok çok iyi. Karakterler,mekanlar,MÜZİKLER... Özellikle art arda izlediğinizde her bir karakterin nasıl değiştiğini,iyi veya kötü yönde,çok net görebiliyorsunuz. Bu bana Sineklerin Tanrısını anımsattı biraz,psikolojik ve hatta sosyolojik incelediğinizde bir sürü sonuca varıyorsunuz.

Konusu farklı yerlerde farklı farklı geçiyor,bilim kurgu,macera. Kısacası bunların toplamı diyebiliriz.

the 100 tumblr ile ilgili görsel sonucu

Her sezon az çok birbiriyle bağlantılı olsa da,özellikle final bölümlerinde '👀👀👀👀'  böyle kalıyorsunuz. Konular farklı,yer yer karakterler değişiyor,bir an öğrendiğiniz bilgi 3 bölüm sonra karşınızda bambaşka çıkıyor,olay örgüsü karışıyor.

Hayatta kalmak için yapılan fedakarlıklar,halkı,insanları korumak için verilen mücadeleler,kalp kırıklıkları,arkadaşlıklar,cesaret,korku,yaşama iç güdüsü... Ah,her şeyiyle mükemmel! 💕

Diziyi özellikle 3. Sezondan sonra GoT tarzı bulanlar var,o da çok sevdiğim bir dizi fakat ikisinin konu olarak bile karşılaştırılması çok saçma. Ve bende, The 100 her türlü alıyor. 🙅

the 100 bellamy tumblr ile ilgili görsel sonucu

Dizi yorumu yaparım,favorimi söylemem? Hele ki favorim Bellamy Blake ise... Çok sevdiğim,çok zeki bir karakter. Ark'ta muhafız,koruma görevlisi olarak çalışıyor. Kendisi The 100'ın orjinal kadrosunda yer almıyorken,kardeşi Octavia o listeye girdiğinde,gizlice o da giriyor. Çünkü kardeşi,onun her şeyi. Hatta ünlü bir Bellamy Blake der ki:

 my sister my responsibility the 100 ile ilgili görsel sonucu

Yazar burada ağlıyor. 😭😭 Bellamy her daim halkını korumaya hazır,gerekirse kendi canını bile ortaya koyuyor. Çok cesur,muazzam bir karakter. Evet,kurgusal favorilerime ilk sıradan giriş yaptı,ne diyebilirim ki? Ayrıca canlandıran Bob Morley de çok sevimli bir aktör,İrlanda-Avustralya karışımı bir kökene sahip,inanın sırf Bob bile izletiyor diziyi! 💚

the 100 tumblr ile ilgili görsel sonucu

Her sezon çok iyi olmasına rağmen (5 HARİÇ),kişisel favorim 2. Sezon. Tabi ilk sezondaki bu minnak halleri,yabancı tabiriyle 'fetus' durumları çok cici. 😛 Ama 2'yi gerçekten çok seviyorum,tam olarak dram kategorisine de evrilmesi bu sezonda oluyor bence. Hönkürerek ağlamanız olası,bol bol peçete bulundurunuz. (2. sezonu izleyenler anlayacaktır. 😔)

the 100 clarke gif ile ilgili görsel sonucu

Dizide sevmediğim yerler var mı? Tabi ki. İlk kez 2'de gördüğümüz ve son sezonlardan itibaren düzenli kadroya dahil edilen Echo mesela. Maalesef,sevemedim. Ayrıca,Wells? Ya Finn? Burada spoiler olmasın diye bir şey söylemeyeceğim fakat dizi yer yer canınızı sıkıyor. 

The 100,Kate Morgan'ın yazdığı bir seri aslında. Hayatımda ilk kez sanırım,bir kitap serisini okumadan diziyi izliyorum,ama diziye bayıldım! Ve şöyle bir araştırınca,benimle hem fikir olan bir çok kişiyle karşılaştım,kitapları okuyanlar bile dizinin de aynı ölçüde iyi olduğunu söylüyorlar. Kitaplar aklımda,zaten 5. Sezon sonu 1. kitap sonu olarak ayarlanmış. 4 kitaptan oluşan bir seri,Go!'dan çıkmış. 

the 100 kitap serisi ile ilgili görsel sonucu

Seriyi dediğim gibi alacağım en kısa sürede,okumak için sabırsızlanıyorum. 

Peki The 100 kaç sezon sürecek? Bunun hakkında kesin bir bilgi olmamasına karşın,şu an 6. Sezon çekimleri sürüyor,Nisan 2019'da (baya erken evet) çıkacak. 7. Sezon söylentileri de mevcut,umarım gerçek olur.  Tabi uzatıp sakız edip saçma sapan şeyler yapılacaksa,tadında bırakılsın daha iyi. 

Yazıyı tamamlamadan önce son bir spoiler vereceğim,diziyi izlemeyen varsa lütfen yazıyı burada bitirsin,okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum,izleyince yorumlarınızı beklerim. 💗

the 100 thank you ile ilgili görsel sonucu




!!!!SPOILERRR!!!!

Bence tahmin ediyorsunuz. Bakın,mıç mıç çiftler ya da aşk dizisi istesek bundan bol bir şey yok zaten. Beni asıl üzen şey bu konuda,kitaplarda bile çift olan,diziyi resmen kaldıran iki karakterin,5 sezondur affedersiniz saçma sapan diyaloglar ve kişilerle harcanmaları. Kimlerden bahsediyorum? Bellarke çiftinden.

Ä°lgili resim

Bakınız,bu çiftin birbirine ihtiyacı var. Arkadaşlar onlar ya da platonik vs demeyin lütfen. Çok sevgili Jason bizimle dalga geçiyor resmen,diziyi ergen dizisine çevirmemek için romantizm ön planda değil anlıyorum da 5 sezon oldu be kardeşim. 5 sezondur da birbirleri dışında başkalarıyla da ilişkileri oldu. Ama her zaman birbirine ihtiyaç duyan,birbirlerini kendilerinden daha çok önemseyen,ölümü göze alan bu iki karaktere 'JUST FRIENDS' edebiyatı yapamazsınız. Bakın bu sadece saçma bir ship muhabbeti değil,diziyi izleyenlerin bir çoğu zaten Bellarke destekleyicisi,sadece arkadaş onlar deyip deyip böyle sahneler çekip izleyiciyi çekip,sonra hiç bir şey yapmıyorlar.

bellarke tumblr ile ilgili görsel sonucu

6. Sezondan öncelikli beklentim artık Bellarke olması. Sevmiyorsunuzdur, desteklemiyorsunuzdur saygım sonsuz. Ben sadece kendi düşüncemi belirtiyorum ve canım çiftimi gerçek bir çift olarak görmek istiyorum. Çok mu? 😢💔


Vuuh,çok uzun bir yazı oldu. Bu diziyi izleyin,pişman olmayacaksınız.

May we meet again.

*tüm görseller google'dan alıntıdır.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fantastik Canavarlar Serisi

Kahkahalara Boğdururken Sorgulatan Dizi: Rick and Morty Replikleri

Hayatınızı Etkileyecek 10 Harry Potter Alıntısı