Maya Uygarlığı: Apocalypto Film Yorumu

Selam!
Bugün sizlere beni çok etkileyen ve çok sevdiğim bir filmden bahsedeceğim.
Lisede çok sevdiğim Coğrafya Öğretmenimiz,bize bir film izletmek istediğini,çok heyecanlı ve ilginç olduğunu ve kendisinin çok etkilendiğini söylemişti. Filmi toplamda 2-3 kez izledik diye hatırlıyorum,asla sıkmadı.

Ä°lgili resim


Başlıkta da belirttiğim gibi,Maya Uygarlığını anlatan bir film.

Filmin başında,gayet mutlu,kendi halinde yaşayan bir Maya Kabilemiz var. Hayatlarını bir şekilde kendi kendilerine devam ettirirlerken,köylerine bir baskın düzenlenir. Bu baskında kadınlar satılmak için alıkonulur,erkekler Maya İnancına göre kurban edilir,köy dağıtılır,yaşamları yerle bir olur. Ana karakterimiz Jaguar,hamile karısını ve çocuğunu bu katliamda bir şekilde saklar,geri döneceğine söz verir ve yola çıkar.


apocalypto tumblr ile ilgili görsel sonucu


Konusu olsun,görsel efektleri olsun,müzik ve mekan seçimi olsun... Gerçekten 10 numaraydı. Filmi izlerken o dönemlerde hissediyorsunuz kendinizi,o kadar harika bir kurgu ki.

Filmde Maya dili kullanılıyor,filme gerçeklik katan detaylardan biri. Olaylar tüm çıplaklığıyla ele alınmış. İlkelliği,çaresizliği damarlarınızda hissediyorsunuz. Vahşi doğa tasviri muhteşem. Ayrıca bolca kan,vahşet gibi sahnelerin yanı sıra cinsellik de mevcut,aklınızda bulunsun.

Bilgi kadar,öğrenmek kadar yüce,cehalet kadar ise korkunç bir şeyin olmadığını görüyorsunuz. Vermek istediği mesajlar almaya açık olanlar için öylesine önemli ki.

Ayrıca belirtmeliyim,bazı yerlerde ciddi olarak ürktüm. Mel Gibson imzalı bu film,gerçekten 2000'li yılların en vurucu filmlerinden biri bana göre. 


apocalypto tumblr ile ilgili görsel sonucu

Tarih,doğa,macera,aksiyon vs arıyorsanız, Apocalypto tam size göre. Çevremde izleyip de beğenmeyen kimse olmadı henüz. 

İzleyen varsa yorumlarını bekliyorum,mutlu günler. 💚

*görseller tumblr ve pinterestten alıntıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fantastik Canavarlar Serisi

Kahkahalara Boğdururken Sorgulatan Dizi: Rick and Morty Replikleri

Hayatınızı Etkileyecek 10 Harry Potter Alıntısı